Őszentsége Sivarama Swami vezető szerzetes, az odaadó vallásos folyamat (bhakti-jóga) spirituális tanítója. Egy olyan ötezer éves lelki tradíció képviselője, amely az ősi Indiából ered. Tizenöt könyv szerzője, melyek a bhakti tanításainak részleteit mutatják be. Az ő ösztönzésére és felügyelete alatt jött létre Somogyvámoson a világhírűvé vált Krisna-völgy.  Olyan önfenntartó ökofalu és közösség ez, mely az „egyszerű életmód és emelkedett gondolkodásmód” alapelvére épült.

Létai Péter néven, középosztálybeli zsidó családban született 1949-ben, Budapesten. Az 1956-os magyar forradalom idején családja Kanadába emigrált. Bár a mérnöki diploma megszerzésével szép kilátások és sikeres karrier elé nézett, tervei gyökeresen megváltoztak, amikor kapcsolatba került az ötezer éves Bhagavad-gítá című könyvvel, mely az élet alapvető kérdéseire tartalmaz filozofikus és praktikus válaszokat.

1973-ban Sivarama Swami találkozott a Krisna-tudat Nemzetközi Közösségének alapítójával, A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadával, akit gurujaként fogadott el. Prabhupáda, az idős indiai szent élete utolsó tizenkét éven keresztül világszerte arra inspirálta a fiatalabb generációkat, hogy hagyjanak fel tudatszennyező szokásaikkal és váljanak eltökélt lelki gyakorlókká. Felismerte annak égető szükségét, hogy a Bhagavad-gítá és más lelki témájú írások tanításai mindenütt elterjedjenek és belső boldogsággal áldják meg a világ szenvedésekkel küzdő népességét.

Miután Sivarama Swami határozott döntéssel lemondott anyagi törekvéseiről, Prabhupáda nyomdokait követve elkötelezte magát a Bhagavad-gítán alapuló lelki gyakorlatok végzése mellett. Fejét leborotválva és szerzetesi ruhát öltve először Montrealban költözött be egy szerzetesi közösségbe. Az évek során kiemelkedő szervezői és vezetői képességeit felismerve egyre magasabb posztokra választották meg Kanadában, majd a világ más országaiban.

1979-ben a világi életről lemondott tanítók sorába lépett, ekkor kapta a Sivarama Swami nevet. Azóta utazó szerzetesként él. Élete egyetlen küldetése, hogy segítse guruja misszióját, vagyis azt, hogy világunk egy szebb és békésebb hellyé váljon.

Sivarama Swami változatos szolgálatai során eljutott minden kontinensre. Felelősségteljes feladatokat látott el az Egyesült Államokban, Angliában, Magyarországon, Törökországban és Romániában. Feladatai között szerepelt szociális jóléti projektek felügyelete, iskolák, környezetbarát farmközösségek és templomok alapítása, valamint irányítása. Magyarországon az ő nevéhez fűződik az Ételt az Életért jótékonysági alapítvány létrehozása, amely tömeges mértékben kínál ingyenes, vegetáriánus ételeket a rászorulók számára.

Napjainkban is rendszeresen utazik mind keleti mind nyugati országokba annak érdekében, hogy a bhakti-jóga tanításait megossza másokkal. Személyisége és tanításai ezreket ösztönöznek a lelki tudásban való elmélyülésre és lelki gyakorlatok végzésére. Legtöbb idejét Magyarországon, Krisna-völgy lelki menedékében tölti.

Sivarama Swamit érdemei elismeréseként a Magyar Állam második legrangosabb kitüntetésével, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével jutalmazta, elismerve humanitárius és értékteremtő kezdeményezéseit.

Izgalmas élete és kiemelkedő eredményei mellett Sivarama Swami továbbra is egyszerű, önmagában elégedett ember maradt, aki a meditáció és a tanítás pillanataiban érzi magát a legboldogabbnak.