Mind a(z) 9 találat megjelenítve

Akció!

A Bhagavad-gítá úgy, ahogy van

2,500 Ft 2,000 Ft

A Bhagavad-gítá egy ősi indiai szentírás, amelyet eredetileg szanszkrit nyelven jegyeztek le, több mint 5000 évvel ezelőtt. India leghíresebb és legfontosabb könyve, melyet a védikus tudás esszenciájának is neveznek, 18 fejezetben, 700 versen keresztül mutatja be a különböző jógafilozófiákat, amelyeknek gyakorlásával kapcsolódhatunk az Abszolúthoz. Az üzenet egy párbeszéden keresztül nyilvánul meg, a kurukshetrai csatamezőn, egy háború kirobbanása előtt. Arjuna, korának legnagyobb harcosa, ebben a feszült pillanatban, kétségekkel telve kérdezi az élet legfontosabb kérdéseiről kedves barátját, Krisnát, aki Isten inkarnációja. A lelki bölcsesség eme ékköve olyan alapvető kérdésekre válaszol, mint a „ki vagyok én?” és „mit kell tennem az életben?”. A Bhagavad-gítá témái között szerepel továbbá a lélek és az anyag különbsége, a karma, a tudat, az anyagi energia és a transzcendens természete, hogyan fegyelmezzük az elménket, az örök idő, és rengeteg hasonlóan mély filozófiai igazság. Az önmegvalósítás kézikönyveként a mai napig emberek milliónak ad elengedhetetlen segítséget lelki gyakorlataikhoz, és nyújt felbecsülhetetlen útmutatást a mindennap élethez.

Az önmegvalósítás tudománya

2,000 Ft

Ez a könyv egy alapmű azoknak, akik tudni szeretnék az igazságot az emberi élet céljáról. Megérthetjük, hogy miért születtünk meg erre a bolygóra és mi a
kötelességünk a magas rendű intelligencia használatával.  Megtudhatjuk, hogy hogyan válasszunk lelki tanítómestert, és  hogyan gyakoroljuk a jógát a mai világban. Olvasásával tiszta, spirituális tudásra tehetünk szert, ami azért fontos minden embert számára, mert az egyetlen maradandó dolog, amit elérhetünk az életben, az a lelki fejlődés.

Bhakti – A szeretet és odaadás jógája

1,000 Ft

A jóga szó jelentése kapcsolódni. A Legfelsőbbhöz való személyes és szeretetteljes kapcsolódás a bhakti. A bhakti folyamatának célja, hogy mint örök lelkek visszanyerjük természetes, boldogsággal teli tudatállapotunkat. Ez a 100 oldalas könyv ehhez nyújt azonnali segítséget. Elolvasásával olyan tudásra tehetünk szert, ami megoldja az összes problémánkat. Az emberek le vannak nyűgözve, hogy a jógafilozófia el tudja magyarázni azt, amire a nyugati ezoterikusoknak egyelőre nincsenek válaszaik. Megtanítja, hogy milyen univerzális törvényszerűségek működnek a körülöttünk lévő világban, s ha ezt értjük, akkor elérhetővé válik számunkra a belső béke.

Mahábhárata

7,000 Ft

A Mahábhárata egy lebilincselő indiai eposz, a Bhagavad-gítá kerettörténete, amely megtörtént eseményeket ír le. Olvasása közben azonban a történelmi ismeretek mellett erkölcsi és teológiai tudásra is szert tehetünk.Alaptörténete egy gigantikus testvérháború, amely a jó és a rossz összecsapásaként is értelmezhető. Az univerzális tanításokkal átszőtt fordulatos cselekményt telis-tele van szerelemmel, harcokkal, ármánnyal, konfliktusokkal és megoldásokkal, így garantálja az izgalmakat, miközben a leglényegesebb filozófiai alapelveket mutatja be könnyen emészthető formában. Így nem is véletlen, hogy 5000 éve folyamatosan olvassák, nyomtatják és tanítják. E mű bátran mondható India legismertebb és legkedveltebb védikus írásának. Maradandó népszerűsége már önmagában arról tanúskodik, hogy lapjai mély, örök érvényű bölcsességet rejtenek.

Akció!

Mantra lánc

1,500 Ft 1,000 Ft

A tradicionális indiai imafüzért szent tulasi fából készítik. A 108 szemből álló lánc a mantrák számlálására szolgál meditáció közben. Lényege, hogy a gyakorló zavartalanul tudjon a mantra hangvibrációjára fókuszálni azok számolása helyett.
Jellemzően a Hare Krisna mantrán meditálnak rajta:
“haré krisna haré krisna krisna krisna haré haré
haré ráma haré ráma ráma ráma haré haré”
Ezt a mantrát Maha-mantrának, vagyis legfőbb mantrának is hívják.
A dzsapa malát mindig a jobb kézben tartva, a középső és a hüvelykujj között morzsolják, míg a mutatóujjat eltartják a lánctól. A nagyobb méretű, 109. szemet sokszor guru gyöngynek vagy Krisna gyöngynek hívják. Amikor valaki számlálás közben ehhez a fő gyöngyhöz ér, visszafordul a láncon, nem ugrik azon keresztül. Tehát a mantrák számolása mindig ennek a gyöngynek a kihagyásával történik.

Elfogyott!

Mantrázz és légy boldog

1,000 Ft

Népszerű dolog manapság meditálni. A különböző technikák közül a mantra-meditáció a legegyszerűbb, legélvezetesebb és leghatékonyabb formája az elme szabályozásának. A mantra olyan ősi, szanszkrit szavak ismétlését jelenti, melyek vibrálásával képesek lehetünk megváltoztatni a körülöttünk lévő valóságot, és tisztítani a tudatunkat. Ez a könyv arról a mantráról szól, amelyet mahá-mantrának, azaz nagy mantrának is hívnak, és amely a legnépszerűbb Indiában, a meditáció hazájában. Mindenki, aki rendszeresen ismétli, transzcendentális boldogságot tapasztal. Ebben a könyvben interjúkat olvashatsz a híres Beatles tagokkal, John Lennonnal és George Harrisonnal, akik ismerték ezt a titkot, és személyes élményeiketmesélik el arról, hogyan találkoztak a mantrameditációval és miért vált az életük szerves részévé. Ha elolvasod, képes leszel elsajátítani ezt a könnyű meditációs technikát, és átformálva az életed, fokozatosan az anyagitól a lelki felé emelkedhetsz.

Véda – A kelet bölcsessége

3,500 Ft

A nyugati ember egyre inkább kelet felé fordul azokért a válaszokért, amikkel harmóniára és kiegyensúlyozottságra tehet szert. A Védák, India több mint 5000 éves szent iratai az univerzum spirituális bölcsességét tartalmazzák. Ez a könyv egy könnyed feldolgozása az ősi védikus filozófiának. Bátran ajánljuk mindenkinek, aki kíváncsi arra, hogy mi az emberi élet célja; mi történik a halál után; miért történnek rossz dolgok, jó emberekkel; vagy mik a lélek tulajdonságai. Ez a tudás átrajzolja a világról alkotott képünket és formálja a gondolkodásunkat. Népszerű, mert képes megoldást nyújtani a modern civilizáció stresszel teli életére.