Showing all 8 results

A Bhagavad-gítá úgy, ahogy van

2,500 Ft

A Bhagavad-gítá egy ősi indiai szentírás, amelyet eredetileg szanszkrit nyelven jegyeztek le, több mint 5000 évvel ezelőtt. India leghíresebb és legfontosabb könyve, melyet a védikus tudás esszenciájának is neveznek, 18 fejezetben, 700 versen keresztül mutatja be a különböző jógafilozófiákat, amelyeknek gyakorlásával kapcsolódhatunk az Abszolúthoz. Az üzenet egy párbeszéden keresztül nyilvánul meg, a kurukshetrai csatamezőn, egy háború kirobbanása előtt. Arjuna, korának legnagyobb harcosa, ebben a feszült pillanatban, kétségekkel telve kérdezi az élet legfontosabb kérdéseiről kedves barátját, Krisnát, aki Isten inkarnációja. A lelki bölcsesség eme ékköve olyan alapvető kérdésekre válaszol, mint a „ki vagyok én?” és „mit kell tennem az életben?”. A Bhagavad-gítá témái között szerepel továbbá a lélek és az anyag különbsége, a karma, a tudat, az anyagi energia és a transzcendens természete, hogyan fegyelmezzük az elménket, az örök idő, és rengeteg hasonlóan mély filozófiai igazság. Az önmegvalósítás kézikönyveként a mai napig emberek milliónak ad elengedhetetlen segítséget lelki gyakorlataikhoz, és nyújt felbecsülhetetlen útmutatást a mindennap élethez.

Mantra lánc

1,500 Ft

A tradicionális indiai imafüzért szent tulasi fából készítik. A 108 szemből álló lánc a mantrák számlálására szolgál meditáció közben. Lényege, hogy a gyakorló zavartalanul tudjon a mantra hangvibrációjára fókuszálni azok számolása helyett.
Jellemzően a Hare Krisna mantrán meditálnak rajta:
“haré krisna haré krisna krisna krisna haré haré
haré ráma haré ráma ráma ráma haré haré”
Ezt a mantrát Maha-mantrának, vagyis legfőbb mantrának is hívják.
A dzsapa malát mindig a jobb kézben tartva, a középső és a hüvelykujj között morzsolják, míg a mutatóujjat eltartják a lánctól. A nagyobb méretű, 109. szemet sokszor guru gyöngynek vagy Krisna gyöngynek hívják. Amikor valaki számlálás közben ehhez a fő gyöngyhöz ér, visszafordul a láncon, nem ugrik azon keresztül. Tehát a mantrák számolása mindig ennek a gyöngynek a kihagyásával történik.