Amikor olvassuk a Bhagavad-gítát, akkor minden kétség elpusztul. Rögtön. Ugyanúgy, mint, amikor a Nap feljön, akkor minden sötétség eltűnik. Amikor ez a tudás a fülünkön besugárzik, akkor azonnal rájövünk, hogy igen, ez az, amit én eddig kerestem ebben az életben, és sok más életen át.”

/Sivarama Swami/

A Gítá-jayanti, a Bhagavad-gítá, – mely a védikus lelki tudományok alapműve – megjelenésének, elbeszélésének ünnepe. A lelki fejlődésüket előtérbe helyező emberek ezt a napot évezredek óta a Bhagavad-gítá felolvasásának, megbeszélésének, az üzenetének megértésének szentelik.


A rendezvényünkön ezt, egy hagyományos védikus tűzszertartással, úgynevezett yajnával kísérjük, ami még felemelőbbé, és emlékezetesebbé teszi ezt a törekvést. A tradíció szerint aki ezen a napon meghallgatja a Bhagavad-gítá üzenetét, annak megtisztul a szíve és a lelke, és erőt kap hogy szembenézzen a nehézségeivel.


A felolvasást, és a Bhagavad-gítá fejezeteinek lényegét összefoglaló előadást Sivarama Swami tartja.
A tűzceremóniát egy tanítványa vezeti.


A rendezvényen a Bhagavad-gítá több kiadása, és egyéb, a lelki fejlődésre és önmegvalósításra irányuló könyv is megvásárolható lesz.
A rendezvény közös vegán indiai ebéddel zárul.


Helyszín: Lélek Palotája
Pontos cím: 1039, Budapest, Lehel utca 15-17.
Időpont: 2019. december 15., 10:00–13:00
Részvételi díj: A rendezvényen való részvétel adomány jelleggel történik,
melynek összege minimum 5.000 Ft.


Minden résztvevő kap egy Bhagavad-gítát, melyet már a rendezvény során is olvashat, valamint a felolvasás végeztével vendégünk egy vegán indiai lakomára!
A részvétel regisztrációhoz kötött.


[gravityform id=6 title=false description=false ajax=true tabindex=49]